Федерер срещу Дел Потро в спор за място на финал!



02-08-2012 19:39 | Станко Димов

Роджър Федерер ще се изправи срещу Хуан Мартин дел Потро в спор за място на финал на Олимпийския турнир. Това стана факт, след като двамата спечелиха двубоите си от днес.

Първи успехът си гарантира Хуан Мартин дел Потро, който се наложи с 6:4, 7:6 над най-добрия азиатски тенисист Кей Нишикори. Малко по-късно, със същия резултат – 6:4, 7:6 – Федерер се наложи над гиганта от САЩ Джон Иснър.

Двубоят се разви напълно според предварителните очаквания и възможностите за проби бяха табу. Все пак при 4:4 Иснър за първи път се пропука и позволи на Федерер да пробие, след което швейцарецът, макар и колебливо, затвори сета в своя полза.

Нищо на корта не се промени през втория сет. Отново отлични геймове за подавачите и почти никакви шансове за пробив. Така напълно логично се стигна до тайбрек, в който Федерер поведе с 6:5 и след отличен ретур материализира първия си мачбол, с който се класира за следващата фаза.

За да играе за първи път на финал на Олимпийски турнир, световният №1 ще трябва да се справи с друг изключително внушителен на габарити играч – Хуан Мартин дел Потро. До момента двамата имат 14 срещи, като в 12 случая победата е на сметката на Федерер.

Любопитното е, че само в рамките на 2012-та година Фед и Дел Потро са играли цели 5 пъти. Във всеки случай обаче победителят е само един. За последно двамата премериха сили на „Роланн Гарос”, където Дел Потро поведе с 2:0 сета, но след това не издържа физически и допусна пълен обрат.

Вторият полуфинал в турнира също е ясен. Напълно според предварителните очаквания в него ще спорят №2 и №3 в схемата – Новак Джокович и Анди Мъри. От всички полуфиналисти единствен Новак Джокович е играл на тази фаза на Олимпийски турнир.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини