Вавринка празнувал до 02:00 часа, Федерер бесен



02-08-2012 10:55 | Станко Димов

В сряда шампионите на двойки – Роджър Федерер и Станислас Вавринка напуснаха олимпийския турнир в Лондон, след като претърпяха загуба в 3 сета от израелски дует. Загубата е меко казано изненадваща, тъй като освен действащи шампиони Фед и Стан бяха сред основните фаворити за нов медал. Освен това поражението им дойде на фаза осминафинал!

Няколко часа след отпадането световните агенции разпространиха интересни подробности от вечерта преди двубоя на двамата. Оказа се, че Станислас Вавринка е забавлявал до ранни зори в Олимпийското село, вместо да се наспи и да бъде свеж за двубоя на другия ден. Нещо, което е вбесило Роджър Федерер.

Самият Федерер на няколко пъти публично коментира, че колкото и да иска няма да посещава селото по време на тенис турнира, защото там губи концентрация, което се отразява пряко на представянето му на корта. Не случайно Федерер нае къща в близост до Уимбълдън, който пък е на доста сериозно разстояние от селото.

Иначе Федерер и Вавринка са много близки приятели. Само няколко дни преди старта на Игрите Роджър направи уникален жест, като позволи на Стан да носи знамето на Швейцария.

Напълно очаквано Федерер не си е позволи да критикува публично дългогодишния си приятел и съотборник за Купа „Дейвис”, но според различни издания Вавринка е бил сериозно смъмрен след отпадането от турнира на двойки в сряда.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини