Близнаците Браян на четвъртфинал, очакват Фед и Стан



01-08-2012 12:19 | Станко Димов

Поставените под №1 в основната схема на турнира на двойки – близнаците Боб и Майк Браян се класираха за четвъртфинал, след като се наложиха със 7:6 (6), 7:6 (1) над руския тандем в състав Николай Давиденко / Михаил Южни.

Американците вече очакват следващия си съперник, който ще бъде определен от двубоя между швейцарците Роджър Федерер и Станислас Вавринка и отбора на Израел в състав Джонатан Ерлих / Анди Рам.  По програмата срещата трябваше да се играе във вторник, но бе отложена за сряда заради дъжда над Лондон.

Преди 4 години в Пекин Федерер и Вавринка победи близнаците Браян на полуфиналите, след което спечели златен медал. За американците пък остана утехата с бронз.

Много трудна победа изкова и сръбският тандем Янко Типсаревич / Ненад Зимонич, който се наложи с 6:4, 6:7, 11:9 над канадците Даниел Нестор и Васек Посписил след 2 часа и 22 минути игра. В цялата среща имаше само два пробива, дело на сърбите в първия и третия сет.

Иначе за 39-годишния Даниел Нестор това бе 5-о участие на Олимпийски игри. Той има златен медал от Сидни 2000 в тандем със Себастиен Лорьо.

За място на полуфинал, Типсаревич и Зимонич ще срещнат французите Жулиен Бенето и Ришар Гаске, които отстраниха седмите в схемата Махеш Бупати и Роан Бопана от Индия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини