Цветана Пиронкова: Пропуснах своите шансове в първия сет



30-07-2012 23:14 | Станко Димов

Цветана Пиронкова не скри разочарованието си след отпадането във втория кръг на Олимпийския турнир. Както е известно пловдивчанката загуби в два сета от италианката Флавия Пенета, над която продължава да няма победа. Цвети определи като „главен виновник” за загубата си първия й сервис, който днес тотално й изневери.

„Не направих много добър мач. Определено имах своите шансове. В първия сет на два пъти повеждах в резултата, но допусках веднага пробив. Мисля, че първият ми сервис ме предаде. Вкарах около 40% начален удар, който на тревна настилка е изключително важен”, коментира Пиронкова след отпадането си от Олимпийските игри.

„Разочарована съм, защото наистина в първия сет имах шансове. За жалост обаче в тези моменти допуснах много непредизвикани грешки и това ми изигра лоша шега. От друга страна тя (Пенета) игра страхотно”, каза още Пиронкова.

Първата ни ракета не скри надеждите си, че организаторите ще предоставят на нея и Григор Димитров една от 4-те покани („уайлд кард”) за турнира на смесени двойки.

„Определено искам да остана още няколко дни тук и ще бъде страхотно, ако получим покана за смесените двойки”, каза Пиронкова.

Тенисистка №1 на България призна също, че следващите турнири, на които ще участва ще бъдат от сезона на твърди кортове в Северна Америка – Синсинати, Ню Хейвън и US Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини