ВИДЕО: Рафа се завърна с победа, Чилич изхвърча от Индиън Уелс



14-03-2010 10:12 | Станко Димов

Защитаващият титлата си Рафаел Надал се класира за третия кръг на Индиън Уелс, след като победи с 6-4, 6-4 германеца Райнер Шутлер. Мачът бе първи за бившия номер 1 в света след Australian Open, когато получи поредна контузия в коляното.


Надал, който е поставен под номер 3 в схемата, се нуждаеше от час и 34 минути, за да си гарантира място в следващата фаза. Там Рафа ще се изправи срещу Марио Анчич, който пребори трудно с 2:1 сета французина Жулиен Бенето.

 

"Винаги съм се чувствал отлично тук. Имам страхотни спомени от Индиън Уелс", сподели след мача Надал.


"Доволен съм от старта на турнира за мен. Относно играта ми - имах сериозни проблеми с бекхенда днес. В момента, в който докосвах топката, тя излизаше в аут. За радост форхендът бе в час. Предполагам, че при по-добри условия ще играя още по-добре", каза още Рафа.


Изключително трудна победа записа и световният номер 2 Новак Джокович. Сърбинът надви с 6-1, 0-6, 6-2 Марди Фиш в повторение на финала от 2008 година.

 

Двусетова победа изкова Николай Давиденко, който се наложи с 6-4, 6-4 над младия Ернест Гулбис от Латвия, който преди няколко седмици спечели първата си титла от ATP. В следващия кръг Коля ще мери сили с Виктор Троицки.

 

Сензацията от кръга поднесе испанецът Гилермо Гарсия Лопес, който натупа в два сета Марин Чилич.

 





Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини