Полона Херцог спечели турнира в Бостад



23-07-2012 14:26 | Станко Димов

Словенката Полона Херцог направи първа стъпка към Турнира на шампионките в София. Тя защити титлата си на турнира на клей в Бостад, Швеция, от категория „Интернешънъл”. Това й дава право на участие в „Арена Армеец”, ако се изкачи още в ранглистата, където е №62 сега.
 
На финала 21-годишната тенисистка от Марибор надигра Матилде Йохансон от Франция след 0:6, 6:4, 7:5 в драматичен двубой. Родената в Гьотеборг, но израснала в Париж Йохансон бе подкрепяна от шведската публика от самото начало. Тя спечели първите седем гейма в мача. След това Херцог се окопити и успя да изравни сетовете. В третия снажната словенка поведе с 5:1 и дори стигна до мачбол. Йохансон обаче се защити и съумя да достигне до 5:5. Тук някъде силите й свършиха и Полона спечели трофея.
 
„Всеки иска да спечели във финала, така че нервите са в повече. Много съм щастлива, че успях да запазя хладнокръвие в последните два гейма на двубоя. Беше голяма битка с възходи и пропадания. Втора поредна титла тук – това е невероятно, да съм непобедена на този турнир. Бостад ми дава някаква магическа сила, предполагам”, заяви засмяната до уши Полона Херцог на церемонията по награждаването. Любопитно е да се припомни, че единствените й турнирни победи в кариерата са точно от състезанието в Швеция.
 
Словенката вече е играла в София. През 2009 година на турнира с награден фонд 100 000 долара тя стигна втори кръг, а на двойки заедно с хърватката Петра Мартич, загубиха на финала от Гарбин и Бачински.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини