Хуан Монако триумфира над Хаас в Хамбург и влезе в Топ 10



22-07-2012 17:54 | Николай Драганов

Аржентинският тенисист Хуан Монако триумфира с титлата в турнира от сериите ATP 500 в Хамбург след успех над Томи Хаас с 2:0 (7-5, 6-4) във финалния двубой.

 

Монако спечели своята шеста титла от ATP и първа от категория 500, но още по-радостен за него е факта, че благодарение на спечелените точки, той ще направи своя дебют в Топ 10 на мъжкия тенис.

 

Вчера Монако се наложи над испанеца Николас Алмагро в полуфинален мач, като именно мястото на третата ракета на Испания ще бъде заето от аржентинския тенисист утре, когато бъде публикувана новата ранглиста.

 

Роденият именно в Хамбург Томи Хаас нямаше сили да попречи това да се случи, въпреки подкрепата на местната публика. Все пак германецът може да бъде горд с постигнатото, тъй като вече има титла през сезона, в чието начало той бе под №205 в ранглистата. Благодареине на натрупаните точки, от новата седмица бившият №2 бъде 35-и в света, правейки нов скок с 14 позиции.

 

Хаас поведе с пробив и 4-1 в първия сет, но загуби шест от следващите седем гейма, като в крайна сметка позволи на Монако да вземе сет аванс след 7-5. Шанс не липсваше пред Томи и през втората част, когато той поведе с 2-0, но пробивът отново бе върнат и дори последва такъв на сметката на Монако. Хаас намери сили да го върне и да изравни, но при 4-4 аржентинецът окончателно наложи своята воля, взе следващите два гейма и триумфира с титлата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини