БФТ отговори на обвиненията на Радослав Каратанчев



20-07-2012 11:35 | Николай Драганов
По повод  твърденията  на Радослав Каратанчев, разпространени през последните дни в българските медии и насочени срещу създаването на Национален тенис център,  УС на БФТ заявява, че това е поредният опит на бившия  председател на борда на директорите на държавното дружество "Академика 2000" да опетни авторитета на тениса в България и да привлече вниманието към себе си.
За кой ли път името на този човек се свързва единствено с лъжи и скандални твърдения  за работата на БФТ. Познатият рефрен, че федерацията не е помогнала с нищо за израстването на Сесил Каратанчева  и  че нямаме нужда от Национален тенис център вече стана банален.
В името на работата, свършена от българските клубове и на усилията на стотици състезатели и треньори, сме длъжни да заявим, че твърденията на  г-н Каратанчев са откровени лъжи.
Въпреки неговата съпротива като председател на борда на директорите на „Академика 2000”, БФТ  най-после  има своя Национален тенис център. От май досега в него се случиха следните  спортни събития:
- бяхме домакини на Купа Дейвис, международния турнир за мъже "Карлсберг Къп", Държавното лично първенство до 18 години. Състезаниеята се превърнаха в празника за тениса, а центърът  посрещна стотици гости.
- Националните отбори от различни възрасти провеждат специлизирана подготовка  в центъра /в тези тренировки редовно  участва и Габриел Каратанчева, на кортове е  тренирала и самата Сесил/.
- организирано е обучение на деца в летните месеци с  проекта "Софийско тенис лято" на Националния тенис център
Както БФТ бе декларирала, Националният център бе изграден и заработи на пълни обороти, осигурявайки възможности за високо професионален тенис на състезатели от различните възрастови групи и семинари и обучения с водещи лектори от международните тенис организации.
На фона на този успех и на постиженията на българските тенисисти като  Адриан Андреев, Калоян Вълчев, Тони Нейков, Вивиан Златанова,Никол Христова, Андрей Алауи, Пламен Милушев и др. , подновените атаки на Радослав Каратанчев срещу БФТ изглеждат трудно обясними. Още по-невероятни са твърденията му за това, че федерацията не е помагала на Сесил Каратанчева за нейното развитие като състезателка.
Българската федерация по тенис е подкрепяла семейство Каратанчеви, включително и финансово, вярвайки, че талантът и развитието на една  надеждна състезателка са от значение не само за нея и близките й, но  и за  българския спорт.  
Надявахме се, че  след скандала с допинга, бременността в невръстна възраст, „сритването на задника на Шарапова” и  „новината”, че Григор Димитров ще играе за Казахстан, семейство Каратанчеви няма  да измислят  нови поводи за охулване на тениса в България. Последните изяви на бащата ни опровергаха.
 
УС на БФТ  заявява своята нетърпимост към това отношение към дейността на федерацията и към авторитета на българския тенис. Успехите на Цветана Пиронкова, Григор Димитров и младите надежди на нашия спорт градят този авторитет с всяка нова победа, не бихме  позволили  той да  бъде поставян под съмнение от думите на безотговорни хора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини