Шарапова: Възхищавам се на величието на Олимпийските игри



18-07-2012 10:21 | Николай Драганов

Световната №3 Мария Шарапова, която ще бъде знаменосец на руската делегация по време на Олимпиадата в Лондон призна, че няма да отседне в Олимпийското селище по време на Игрите.

 

Причина за това не е нежелание от нейна страна, а огромното разстояние, на което се намира селището от кортовете в "Ол Инглънд клъб", където през тази година ще се проведе тенис турнирът, част от Олимпийските игри.

 

Рускинята обаче разкри, че изпитва огромно уважение към традициите и същността на Олимпийските игри и за нея ще бъде повече от специално да вземе участие в нещо, което в родината й е изключително високо ценено.

 

"Иска ми се да можех, но за съжаление Олимпийското село е разположено прекалено далеч. Ще трябва да пътувам повече от 1 час до кортовете, което е прекалено много", призна Маша.

 

Шарапова ще участва на Олимпиада за първи път в своята кариера, след като пропусна Игрите в Пекин заради контузия в рамото. И ако за други държави този форум не е толкова престижен, то в Русия това далеч не е така.

 

"Беше ми много тежко, когато се наложи да пропусна предишната Олимпиада. За мен това участие ще бъде специално. В Русия този форум е изключително високо ценен, това е част от нашата култура. Аз бях възпитана по този начин. Хората се събират, гледат заедно състезанията и постоянно говорят за това. Възхищавам се на величието на Олимпийските игри и нямам търпение да стана част от тях", категорична бе Шарапова.

 

"Не мога да отговоря категорично дали златен медал в Лондон ще бъде по-ценен от титла от Големия шлем за мен. Усещането е различно. Вярно е, че дори когато играеш на турнирите от тура, ти представляваш страната си, но на Олимпийски игри това е много по-силно застъпено. Тук важен е отборът, а не самата индивидуалност." 

 

Сексапилната рускинята стана едва 10-ата жена, която успява да спечели и четирите титли от Големия шлем след триумфа си на "Ролан Гарос" през тази година. Тя бе фаворит и на "Уимбълдън", но изненадващо загуби от Сабине Лисицки в четвърти кръг. Ще се реваншира ли Маша, добавяйки и така ценния златен олимпийски медал към богата си колекция?

 

"Ще бъде много странно да играя два пъти на "Уимбълдън" за едно лято. Това също е уникален турнир, както и Игрите. Няма да ни трябва време за адаптация, няма да променяме настилки, ще сме свикнали с всичко. Ще бъде странно да видя кортовете оцветени в реклами, а облеклата няма да бъдат изцяло бели, както гласи наредбата на "Уимбълдън". Вече съм подготвила своя екип, ще бъде с цветовете на родината ми", разкри Маша.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини