Перфектният Григор Димитров отстрани Жулиен Бенето!



17-07-2012 17:59 | Николай Драганов

Най-добрият български тенисист Григор Димитров постигна победа над №32 в света Жулиен Бенето в първи кръг на турнира от сериите ATP 250 в Гщаад (Швейцария).

 

Гришо осъществи пълен обрат и след 3-6, 6-4, 6-1 се наложи над французина, който само преди седмици измъчи максимално новия лидер в световната ранглиста Роджър Федерер и бе на път да го изхвърли от "Уимбълдън".

 

Благодарение на първата си победа над този съперник, Димитров си осигури 20 точки за ранглистата, а във втори кръг ще се изправи срещу квалификанта Дъстин Браун, който успя да изхвърли от надпреварата Сергей Стаховски с 3-6, 6-4, 7-6(8).

 

Началото бе обещаващо за Григор, който набързо поведе с 40-0 след стабилни сервиси и точни комбинации. Последва обаче спад и Бенето изравни, като все пак българинът успя да спечели подаването си и поведе с 1-0. Французинът стори същото и изравни, а в третия гейм и до пробив, затвърден след секунди за 3-1.

 

Двамата взеха по два сервис гейма спокойно, но при 5-3 в полза на световния №32, Димитров изостана с 0-30, наниза един ас, но след това допусна двойна грешка, а още при първата възможност за втори пробив Бенето се възползва и поведе с 1:0 сета.

 

Въпреки изоставането си, Гришо започна със самочувствие втория сет и имаше точка за пробив, но Бенето се измъкна сравнително спокойно и поведе в резултата. Димитров изравни набързо след гейм на 0, след което отново затрудни максимално своя противник, който се нуждаеше от пет геймола, за да успее все пак отново да излезе напред. Ред бе на Бенето да поизмъчи Гришо, но българинът издържа и стигна до равенство. 

 

При 3-3 Димитров дочака своя миг, отрази два геймола, след което записа четири поредни разигравания и стигна до пробив, който бе лесно затвърден за 5-3 в полза на хасковлията. Бенето взе подаването и намали резултата, но сервирайки за втората част българинът нямаше особени проблеми и след 6-4 стигна до равенство в сетовете – 1:1.

 

По перфектен начин за българския тенис започна и третия сет. Видимо разколебан, Бенето позволи на Григор да стигне до две възможности за пробив, като още при първата прати топката високо в аут за 1-0 в полза на първата ракета на България.  Пробивът бе затвърден, а в третия гейм нашенецът стигна до няколко възможности отново да вземе подаването на противника си, но притиснат до стената и с доста риск Бенето се измъкна.

 

Бърз сервис гейм на Гришо върна напрежението върху французина, който този път не издържа и допусна втори пробив, а нашенецът поведе с 4-1. Отново без проблеми при подаването си, Димитров се доближи само на гейм от успеха. Отчаяният Бенето вече нямаше сили за нищо повече и след пореден пробив Григор Димитров спечели частта с 6-1, а с това и мача!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини