Федерер: Горд съм, че задминах детския си идол



16-07-2012 20:33 | Николай Драганов

Роджър Федерер официално притежава рекорда за най-много седмици като №1 в световната ранглиста.

Швейцарецът започна 287-ата и изпревари Пийт Сампрас (САЩ).
Роджър си осигури връщането на върха за първи път от 31 май 2010 г., като спечели за 7-и път "Уимбълдън". Геният от Базел ще запази позицията и за олимпийския турнир в Лондон. За първи път той стана №1 на 2 февруари 2004 г.

"За мен чувството да си отново на върха наистина е страхотно. С моя екип си бяхме поставили за цел да опитам точно това, но изобщо не мислех, че при тази конкуренция може да се случи още тази година. Много съм горд и за мен е голяма чест, че задминах Пийт. Той бе моят детски идол и винаги като малък съм се опитвал да играя като него", сподели Федерер.

Специално послание към рекордьора отправи Брад Дрюет, шеф на Асоциацията на професионалните тенисисти.

"За всички в тениса бе привилегия да бъдат свидетели на изумителните резултати, които Роджър постигна в последните 12 месеца. Връщането на първото място в световната ранглиста и рекордът за най-много седмици ще заемат подобаващото място в дългия списък от рекорди на Федерер. Неговият върховен талант и отдаването му напълно на играта го задържаха на върха в последните 10 години и това е забележително. Изключително сме щастливи, че един от най-великите спортисти за всички времена е тенисист", написа Дрюет, цитиран от "24 часа".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини