Надал не е сигурен, че ще бъде напълно готов за Олимпиадата



16-07-2012 13:14 | Николай Драганов

Световният №3 и настоящ олимпийски шампион от Игрите в Пекин през 2008-а година Рафаел Надал призна, че не е сигурен дали ще бъде възстановен на 100 процента за Олимпиадата в Лондон, която стартира на 27-и юли.

 

След тежката загуба от Лукаш Росол още във втория кръг на "Уимбълдън", испанецът призна, че отново има проблеми с тендинита. Болките в коляното дори го принудиха да отмени благотворителния мач срещу Новак Джокович на стадион "Сантяго Бернабеу", който трябваше да събере над 80 000 души и да влезе в рекордите като най-посетеният тенис мач в историята.

 

"Правя всичко по силите си, за да се възстановя навреме за Игрите в Лондон", призна Надал пред испанската преса.

 

"След "Ролан Гарос" преживявам труден период, но вълнението ми е на максимално високо ниво и работя много здраво, за да съм готов на 100%", подчерта той.

 

"Аз съм този, който е най-притеснен от цялата ситуация. Надявам се състоянието ми да се подобри, като намерението ми е да пристигна в Лондон подготвен и отпочинал."

 

"За такива моменти работя всеки ден. Да нося флага на Испания ще бъде велик и незабравим момент", подчерта още веднъж актуалният носител на Златен медал от Олимпиадата преди 4 години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини