Анди Родик: Индиън Уелс е като Холивуд



13-03-2010 09:45 | Станко Димов

Вече няколко дни целият тенис елит е в Индиън Уелс, където се провежда изключително силния и престижен турнир от сериите "Мастърс"-1000. За първи път от Australian Open насам, на корта се завръщат Роджър Федерер и Рафаел Надал, които и са и предварително сочени за големи фаворити.

 

Когато става въпрос за любопитно интервю обаче, журналистите търсят един човек - Анди Родик. Американецът е прословут с чувството си за хумор и с умението да се забавлява както на корта, така и пред телевизионните камери.

 


"Радвам се, че в Индиън Уелс се събраха толкова силни тенисисти. Когато се разхождам из хотела виждам известни физиономии, сякаш съм попаднал зад кулисите на Холивуд", каза с усмивка на лице Анди в специално интервю за телевизия "Си Ен Ен".

 

"Разбира се, че Роджър Федерер е големият фаворит. Това е така на всеки един турнир, в който участва. Няма да му е лесно обаче да спечели. На Уимбълдън игра финал с едно момче (б.ред. Анди Родик) и загуби два сета, на Australian Open също много се затрудни. Все пак обаче той е най-добрият, така че трудно ще го победим", коментира още Родик.

 

Относно състава на САЩ за купа "Дейвис", Родик коментира: "Не знам дали това е затворена страница за мен. Мисля, че с Джеймс (Блейк) сме дали много, сега е време за новата генерация да излезе на фронта. Куери и Иснър са млади, тепърва ще трупат опит както в ATP, така и за "Дейвис". Аз им гласувам доверие и мисля, че онзи ден (срещу Сърбия) се справиха добре", каза още Родик.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини