Анакон: Невъзможно е да се каже кой е по-добър - Федерер или Сампрас



06-07-2012 03:30 | Николай Драгиев

Треньорът на двамата може би най-успешни тенисисти в историята - Пийт Сампрас и Роджър Федерер - Пол Анакон заяви, че е изключително трудно да прави сравнения между отделните поколения и състезатели. Според него е невъзможно да се каже дали Роджър Федерер би победил Пийт Сампрас в най-добра форма, ако двамата можеха да се срещнат.

"Не мога да кажа какво би се случило, ако двамата се срещнат в топ форма. Когато хората правят такива сравнения ми става смешно. Определям себе си като тенис експерт, но не бих си позволил да правя сравнения между тотално различни ери в играта. Чувствам се зле, когато слушам подобни сравнения на хората. Ако Пийт играеше през 2012-а срещу Рафа или Новак, то може би той щеше да промени нещо в играта си.

"Считам себе си за тенис експерт, но не виждам начин да правя сравнения между две тотално различни ери. Чувствам се разочарован, когато слушам подобни мнения. Ако Пийт играеше през 2012-а срещу Рафа или Новак, то той със сигурност би променил някои неща в играта си. Невъзможно е да сравняваме по този начин две различни ери," коментира американският треньор.

"Често чувам, че Агаси е нямало да загуби от Надал на трева и се питах кой решава това и как може да е сигурен. Или че Борг никога не би загубил от Рафа на клей. Не мога да си обясня подобни сравнения," коментира още Пол Анакон.

Самият Анакон също така смята, че е невъзможно да се каже кой е най-великият играч в историята. "Прави се списък от топ 20 най-велики играчи, но не мисля че можем с абсолютна сигурност да кажем, че това са топ 20 на най-великите тенисисти в историята. Не можем да кажем с абсолютна сигурност, че Роджър е номер 1, а номер 7 и 4 са други играчи.

"Разбира се, броят титли от Големия шлем дава индикация за постигнатото от състезателя, но да се направи устойчива класация е съвсем друго," смята Анакон.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини