Пропадна сблъсъкът между Надал и Джокович на „Сантяго Бернабеу”



04-07-2012 12:57 | Станко Димов

Очакваният с огромен интерес двубой между Рафаел Надал и Новак Джокович на клубния стадион на Реал Мадрид – „Сантяго Бернабеу” няма да се състои! Причината – болки в колената, които тормозят най-добрия испански тенисист. Майката на Надал – Ана Мария Парера потвърди новината.

„Наистина много съжалявам за случилото се. Искам да поднеса извиненията си на хилядите, които вече си бяха закупили билет и очакваха с нетърпение двубоя. Изказвам искрени благодарности към спонсори и всички хора, които проявиха разбиране”, сподели Парера, която е и президент на Фондацията на Рафа Надал, под която егида щеше да се проведе двубоя.

Припомняме, че Надал и Джокович трябваше да излязат на 14-и юли на „Сантяго Бернабеу” пред 80 000 зрители, като по този начин щяха да запишат рекорд по посещаемост на тенис мач в историята. Двамата щяха да играят благотворително, като събраните средства бяха предвидени за фондациите на Надал и Реал Мадрид. 

Самият Рафаел Надал също изказа извинението си и сподели, че отказва турнира поради лекарска забрана.

„Положението с колената ми не е розово. Докторите ми казаха, че трябва да си взема 2 седмици пълна почивка. Искам да се възстановя бързо, защото в края на месеца започват Олимпийските игри, където аз ще представям родината си. Предвид всички тези обстоятелства реших да не рискувам със здравето си”, съобщи Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини