Лизицки след пердаха над Маша: Аз съм боец!



02-07-2012 19:26 | Станко Димов

Забиле Лизицки е сред героите на деня. Младата германка изхвърли от борбата поставената под №1 в схемата Мария Шарапова, след като я победи в двубой от четвърти кръг на Уимбълдън. По този начин Лизицки взе реванш за загубата от Маша на полуфиналите на „Ол ингланд клъб” преди 12 месеца. Ето какво каза след срещата Забине:

„Просто правех моите удари, които днес се получаваха. Обичам тази настилка, а Уимбълдън определено е любимият ми турнир. Когато изляза на корта съм истински боец. Боря се до последно за всяка една точка.

Днес на пример последният гейм се получи доста труден, но нито за момент не се предадох и намерих начин да изляза от ситуацията. Дали съм щастлива? Разбира се! Та аз победих шампионката от „Ролан Гарос”! Това е просто невероятно!”, сподели Лизицки.

Любопитна справка със статистиката показва, че на Уимбълдън Лизицки е побеждавала 3 шампионки от „Ролан Гарос” – Кузнецова, Ли На и сега Шарапова.

В спор за място на полуфинал Лизицки ще срещне сънародничката си Ангелик Кербер, която би Ким Клайстерс в последния за белгийката двубой на Уимбълдън. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини