Над 200 участници на първото ЕП за ветерани



29-06-2012 15:08 | Станко Димов

Първото Европейско лично първенство по тенис за ветерани ще се проведе от 2 до 8 юли в София на кортовете на ТК „Дема”. На пресконференция за събитието бяха съобщени подробности. На нея присъстваха директорът на турнира Мариана Ненова, Здравка Йорданова, президент на Българска федерация Ветерани спортисти, главният съдия Веселина Донева и генералният секретар на Българската федерация по тенис Николай Пръвчев.

„Очакваме над 200 участници от 30 държави, което говори достатъчно за мащабите на състезанието, на което ще бъдем домакини до 2014 година включително. Състезателите са разделени в 21 категории. Ветеранските турнири много рядко събират всички възрастови групи на едно място. Трудно се разработва ново голямо състезание. За нас е чест, че бяхме избрани за домакини на тази проява. Сигурна съм, че ще се справим като организатори”, заяви Мариана Ненова.

Олимпийската шампионка по гребане от „Монреал’76” Здравка Йорданова каза, че във федерацията на ветераните в България членуват 15 спорта. Тенисът е сред най-активните и с най-богат календар. „Вълнуващо е, че започваме нещо ново. Мисля че имаме шанса след 3 години да кандидатстваме дори за домакини на Световно първенство по тенис. Поверяването на проявата на България е признание за развитието и авторитета на БФТ. Убедена съм, че организацията ще бъде на високо ниво”, отбеляза Йорданова.

Българският съдия от най-висока категория Веселина Донева уточни, че мъжките схеми на Европейското първенство за ветерани са 11, а женските – 10. Най-многолюдна била категорията „+50 години”, където до момента има 30-ина записани. При жените в категориите „+40” и „+45” идвали водачките в световните ранглисти. От българските участници трябва да се отбележи Цветелина Николова, която е втора в ранглистата и е световна вицешампионка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини