Каролина Вожняцки: От тази загуба боли



28-06-2012 11:34 | Станко Димов

Каролина Вожняцки записа загуба още в първия си мач на Уимбълдън 2012. В сряда датчанката отстъпи пред Тамира Пашек след 3 сета, като във втората част пропусна 2 мачбола, което в последствие се оказа фатално.

„При един от двата мачбола играх наистина много добре. В този случай обаче тя прати топката два пъти върху линията. Това е положението – важното е да направиш точките удари в точния момент”, коментира Вожняцки след поражението.

„Тя (Пашек) спечели в Ийстбърн миналата седмица, което и вдъхна увереност в силите. Беше готова за днешния двубой и си вярваше.

Има някои двубои, които наистина е фантастично да спечелиш, но също така и боли много, ако ги загубиш. Нашият мач е един от тези. Определено не е приятно да загубиш, след като си имал 2 мач-пойнта.

Мисля, че се получи добър двубой и показахме добър тенис, но това няма да ми помогне. Накрая на деня се оказва, че съм загубила в първи кръг, добрата игра няма значение. След време никой няма да си спомня, че сме изиграли отличен двубой, а ще се помни само крайния резултат”, коментира бившата №1.

Любопитното е, че Каролина Вожняцки напуска сезона на трева без нито една победа. Датчанката участва миналата седмица на турнира в Ийстбърн, където отпадна в първи кръг след поражение от Кристина МакХейл.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини