Надал започна с чиста победа на Уимбълдън



26-06-2012 19:50 | Станко Димов

Рафаел Надал преодоля първия кръг на Уимбълдън след успех със 7:6(0), 6:2, 6:3 срещу Томас Белучи (Бразилия). Така световният номер 2 ще се изправи в следващата фаза срещу Лукаш Росол (Чехия), който се справи с хърватина Иван Додиг.

Двубоят между Надал и Белучи започна интригуващо. Шампионът от турнира през 2008 г. и 2010 г. изостана с два пробива и 0:4. Въпреки лошото начало обаче испанецът се върна в сета и обърна напълно развоя му.

Рафа върна двата пробива и така частта бе решена в тайбрек. В него левичарят от Манакор не даде нито точка на бразилския си съперник.

Вторият сет премина под пълната доминация на Надал. Той направи два пробива за 4:2 и 6:2, като по този начин си осигури аванса от 2:0 сета.

Третата част започна с ранен пробив за седемкратния шампион от "Ролан Гарос" и 2:0. Белучи обаче върна пробива в третия гейм и запази за кратко шансовете си.

Надал не допусна изненада до края на мача и с важен пробив за 4:2, след което с безпроблемно спечелени сервис геймове, стигна до крайната победа след 2 часа и 15 минути игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини