След повече от 10 години: Винъс и Ким непоставени на Уимбълдън



21-06-2012 13:21 | Станко Димов

5-кратната шампионка Винъс Уилямс и носителката на 4 титли от Големия шлем Ким Клайстерс не попаднаха сред поставените играчи в основната схема на Уимбълдън за първи път от повече от десетилетие насам.

Списъкът с поставените състезатели бе обявен официално в сряда, като №1 при мъжете ще бъде Новак Джокович, а №1 при дамите – Мария Шарапова. И двамата ще бъдат за първи път в кариерата си водачи в схемата на Уимбълдън!

Като цяло списъкът при дамите следва ранглистата на WTA, докато в този при джентълмените има леки промени, в сравнение с ранглистата.

Винъс Уилямс, която има 8 финала на Уимбълдън в периода 2000 – 2009, не попада сред поставените за първи път от своя дебют насам – 1997 година! Заради различни здравословни проблеми, в момента бившата №1 е на незавидната 55-та позиция в ранглистата. 

Тази година по-голямата от сестрите Уилямс е участвал в едва 5 турнира. За последно Винъс се появи на корта на „Ролан Гарос”, където отпадна във втори кръг. Последният път, когато Винъс спечели Уимбълдън бе през 2008-ма година. Нейната сестра Серина, която има 4 титли от „Ол ингланд клъб”, е поставена под №6 в схемата.

Ким Клайстерс, която в момента е №53 в ранглистата, е сред непоставените  на Уимбълдън за първи път от 2000-та година насам! Белгийката никога не се е класирала за финал в турнира.

При мъжете най-сериозното име сред непоставените е това на бившия шампион в турнира Лейтън Хюит, който също е измъчван постоянно от контузии. Хюит почти не е играл след Australian Open, а в момента заема 202-ро място в ранглистата на АТР.

Анди Родик обаче, който няма ранкинг, за да бъде сред поставените, все пак получи №30 в листата на Уимбълдън. Американецът е трикратен финалист в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини