120 тенис любители се събраха на турнир в Пловдив



19-06-2012 11:18 | Станко Димов

През уикенда имаше истински празник за всички тенис любители. Общо 120 състезатели от цялата страна, сред които и 16 дами премериха сили в третия турнир на сингъл от КАИ Национална тенис лига за любители аматьори и ветерани.

Домакин на събитието бяха кортовете на най-големия тенис клуб в България – „Локомотив” гр. Пловдив. Тенис сезонът вече е в разгара си, имайки предвид показаното от тенисистите на корта. Горещините също не сломиха желанието за добро представяне в турнира.

След изиграването на всички срещи бяха излъчени следните победители: В групата мъже 18-35 г. над всички за втори пореден път е Атанас Иванов. На финал той победи Любомир Маринов с 9:2 гейма.

Габор Такач триумфира в групата мъже 35 г.+ след победа в тайбрек с 9:8. При мъжете 45 г. + шампион стана Милен Христев. В групата мъже 55 + Иван Запрянов отново не даде шанс на съперниците си и заслужено триумфира. При най-възрастните, мъже 60 г + отново победи познато лице – Георги Бучков се наложи с 9:2 гейма над Димитър Колев.

При дамите Ивета Стоянова доказа, че е над всички и спечели финала с 9:1 гейма срещу Анелия Тенева. За всички участници и победители в турнира бяха осигурени атрактивни награди. Следващият турнир от КАИ Национална тенис лига за любители, аматьори и ветерани ще бъде на 23 и 24 юни в София, на кортовете на ТК „18-82”, формат – двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини