208-ата в света победи Янкович на финала в Бирмингам



18-06-2012 16:34 | Станко Димов

Американката Мелани Уден (№ 208) спечели своята първа титла от календара на WTA, след като триумфира на турнира на трева в Бирмингам. На финала на надпреварата 20-годишната Уден надви с 6:4, 6:2 бившата №1 – Йелена Янкович (Сърбия) след час и 35 минути игра.

Финалният двубой в турнира трябваше да се играе през уикенда, но заради честите превалявания над Острова програмата претърпя множество промени. Въпреки всички отлагания,  Уден запази самообладание и показа, че полученият „уайлд кард” за Уимбълдън не е случаен.

Иначе това беше втори двубой между Уден и Янкович, като американката записа втора победа. Предишната им среща бе на Уимбълдън през 2009.

За Уден това беше първи финален двубой, докато 27-годишната Янкович излезе на финал за 27-ми път. Показателите на сръбкинята в тези срещи са 12 победи и 15 загуби. За последно бившата №1 в света спечели титла на Индиън Уелс, през март 2010-та година.

Любопитното е, че с титлата си в Бирмингам Уден вече е спечелила повече отличия през сезона, отколкото Каролина Вожняцки и Петра Квитова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини