Ализе Корне триумфира в Бад Гащайн без загубен сет



18-06-2012 13:47 | Станко Димов

Ализа Корне се завърна на победния път и спечели турнира NÜRNBERGER Gastein Ladies в Бад Гащайн, Австрия. На финала французойката надви драматично със 7:5, 7:6 (1) Янина Викмайер, която беше поставена под №2 в основната схема.

Триумфът на Корне бе напълно заслужен, тъй като през цялата седмица тя не загуби сет. Във финала седмата в схемата на два пъти бе на косъм да загуби сет, след като изоставаше с 4:5 и 0:15 в първия и 5:6 и 15:30 във втория сет. В крайна сметка обаче успехът отиде на сметката на Ализе, която вече има 2 титли от календара на WTA. Предишният й успех датира от 2008-ма година на турнира в Будапеща (Унгария).

„Знаех, че ме очаква труден двубой. Янина игра изключително агресивно, от първата до последната точка. В края на втория сет мислех, че ще ме победи. Тогава се опитах просто да запазя спокойствие и да не показвам емоции на корта. Радвам се, че успях да го направя. Играх добре във важните точки и това ми помогна да спечеля двубоя в два сета”, коментира след двубоя 22-годишната Корне.

„За мен седмицата бе фантатична. Наистина обичам този турнири и дори се чувствам малко австрийка”, каза с чувство за хумор Корне.

„За мен седмицата бе добра. Разочарована съм, че не спечелих нас финала, но какво да се прави. Тя (Корне) бе по-добра и заслужено ме победи”, призна от своя страна финалистката Янина Викмайер.

Иначе Ализе Корне е отлично позната на тенис публиката в България с участията си в „Алианц Къп”, който се провежда в София. Нещо повече, красивата състезателка бе избрана за „Мис Алианц Къп” в ендо от изданията на турнира (2010).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини