Краля на клея започна с победа и на трева (ВИДЕО)



14-06-2012 18:39 | Станко Димов

Краля на клея Рафаел Надал започна с победа сезона на трева. Испанецът надви със 7:5, 6:1 Лукаш Лацко (Словакия) за час и 15 минути игра, като по този начин се класира за четвъртфинал на турнира Garry Weber Open в Хале.

Любопитното е, че това бе първа победа на Надал в тази надпревара. До момента испанецът имаше само едно участие в турнира – през вече далечната 2005-та година, когато записва загуба в първи кръг.

Надал имаше затруднения с Лацко само в първия сет, когато допусна и пробив. Все пак обаче носителят на 11 титли от Големия шлем наложи волята си и със 7:5 поведе в резултата. Тук някъде и съпротивителните сили на словака свършиха. Рафа започна вихрено втората част и поведе с 5:0, след което затвори мача с 6:1.

В следващия кръг испанецът ще срещне с един от местните любимци – Филип Колшрайбер, който по-рано през деня се справи в 3 сета с Лукаш Кубот. Едва ли двубоят ще бъде лек за Рафа, тъй като Колшрайбер е шампион в турнира от миналата година. Ако се класира за полуфинал, там Рафа може да премери сили с чеха Томаш Бердих, който е в тази част на схемата.

В другата част на схемата пък е Роджър Федерер, който по традиция се подготвя за Уимбълдън именно в турнира в Хале. В знак на признателност пък от тази година швейцарецът вече може да се гордее с улица в Хале, носеща неговото име.

Тенис на живо с bet-at-home.com.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини