Маю шокира шампиона и си гарантира сблъсък с Григор Димитров



13-06-2012 20:00 | Станко Димов

Изненадите на турнира в Куинс, Лондон не спират да валят. След като надпреварата последователно напуснаха бившите №1 в света Лейтън Хюит и Анди Родик, записвайки загуби в първите си двубои, примера им последва и шампионът от миналата година Анди Мъри.


Местният фаворит отстъпи след повече от два часа и половина игра пред Никола Маю (Франция) с 4:6, 7:6 (4), 6:7 (1), като по този начин се прости с надеждите си за хеттрик от титли в турнира.

Интересното е, че Маю прекъсна по този начин своя серия от 19 поредни загуби срещу състезатели от топ 10.

От своя страна Никола Маю, който има доста история в двубоите на тревна настилка, демонстрира страхотен тенис и напълно заслужи мястото си в трети кръг, където го очаква... Григор Димитров.

Победата на Маю поне на теория е добра новина за Григор Димитров. До момента французинът и българинът имат 3 двубоя, в които Гришо води с 2:1 победи. Любопитното е, че в два от случаите двамата са играли на финали на турнири от „Чалънджър” сериите, като имат по една разменена победа.

Самият Маю отлично познава Димитров, за когото нееднократно е предричал бляскаво бъдеще.

Ако спечели утре, Гришо за първи път в кариерата си ще запише 3 поредни победи в основната схема на турнир от ATP. Успехът, освен място на четвъртфинал, ще гарантира и 45 точки за ранглистата, както и чек за повече от 15 000 евро.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини