Иван Любичич иска да е част от ръководството на тениса



12-06-2012 15:29 | Николай Драгиев

Иван Любичич, който през април прекрати кариерата си, в момента обмисля с какви дейности да се занимава оттук нататък. Оказва се, че хърватинът има вероятност дори да опита да стане част от ръководството на световния тенис.

"Ще ми се до края на лятото да успея да реша какво следва оттук нататък в живота ми. Аз имам привилегията да мога да избера нещо, което наистина харесвам, без да мисля толкова за финансовата страна," казва Любичич.

Самият Любичич дълги години е бил част от играчите, които са участвали в преговорите между играчите и ръководството на световния тенис за промените, които предстоят. В тази връзка той смята да продължава да помага със своя опит.

"Правата на играчите са защитени. Сезонът сега е малко по-кратък, а от 2014-а ще бъде още по-малък. Парите от наградни фондове непрекъснато се увеличават. Все пак нещата не стават толкова бързо колкото на играчите им се иска, нужно е време," коментира още хърватинът.

"Определено смятам, че има място за мен в ръководството на тениса. Имам шест години в съвета на тенисистите и мога да помогна в това отношение. Хората, които движат нещата сега се справят добре, но мисля че този процес може да стане още по-успешен. Откакто се отказах често се обръщат към мен за мнение," допълва още Любичич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини