Рафа: Не знам дали съм най-добрият в историята (видео)



11-06-2012 19:49 | Николай Драгиев

Рафаел Надал определи Откритото първенство на Франция като "най-специалния турнир в света", след като спечели трофея за седми път. Той победи във финалната среща Новак Джокович с 6:4, 6:3, 2:6, 7:5.

По този начин той изпревари Бьорн Борг, който има шест трофея в Париж.

"Това е незабравим момент за мен, страшно много емоции. Беше привилегия да играя срещу един от най-добрите играчи в света. Този турнир е най-специалният за мен в света," обясни Рафа.

С победата в Париж Надал вече има 11 титли от Големия шлем.

"Загубих три финала на турнири от Големия шлем - Уимбълдън, US Open миналата година и Australian Open този сезон. Сега съм много щастлив, емоционално е," допълни Рафа.

Испанецът коментира и думите на Джокович, който го определи като най-великия играч на клей изобщо в историята.

"Благодаря на Новак. Не знам дали съм най-добрият или не. Не съм човекът, който може да каже това. На тази настилка постигам най-добрите си резултати. Най-вече съм доволен от начина, по който играх днес. В началото играх на фантастично ниво," смята Рафа.

"Искам да благодаря на моя чичо Тони, семейството ми, приятелите и всички, които ме подкрепят. Направих всичко, което ми бе по силите да спечеля. Емоцията е невероятна. В страхотна форма съм и искам да се подготвя за предстоящите турнири," каза още той.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини