Виктория Томова ще участва на супертурнира в Маями



Виктория Томова ще участва на супертурнира в Маями
Свързани турнири
Свързани играчи
10-03-2010 21:28 | Николай Драгиев

15-годишната Виктория Томова получи сериозен тласък на кариерата си. Днес стана ясно, че тя ще получи специална покана от организаторите на супертурнира в Маями, който започва в края на месеца и е с награден фонд от 4,5 милиона долара. Това е станало възможно благодарение на мениджърската агенция IMG, която има договор с европейската шампионка до 14 години, пише в. "24 часа".

По подобен начин преди година Григор Димитров получи "уайлд кард" за турнира в Ротердам, където в първи кръг победи Томаш Бердих, а след това изигра чудесен двубой срещу световния номер 1 тогава Рафаел Надал.

За последно Виктория игра на "Банана Боул", който е един от най-силните турнири за юноши. Там тя загуби в първи кръг от колумбийката Юлиана Лизаразо.

 

В Маями пък ще се събере абсолютно целия елит както в мъжкия, така и в женския тенис, което е предпоставка Виктория да се срещне с част от своите идоли. Българката ще започне в квалификациите и ще трябва да спечели 2 мача, за да влезе в основната схема.

 

В същото време в Маями няма да успее да вземе участие Сесил Каратанчева. Това призна самата тя пред Tennis24.bg. Най-вероятно българката ще предпочете да се пусне на по-малък турнир по същото време, тъй като няма почти никакви шансове да попадне в схемата дори за квалификациите. В момената Сесил е номер 141 в световната ранглиста.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини