Дел Потро не се оправда с травма: Федерер бе по-добър



06-06-2012 17:02 | Николай Драгиев

Противно на очакванията Хуан Мартин дел Потро не пожела да се оправдае за загубата си от Роджър Федерер на "Ролан Гарос" с това, че е контузен. Аржентинецът допусна обрат, след като поведе с 2:0 сета, но отчете че Федерер е заиграл на много високо ниво и не му е оставил шанс.

"Мисля че направих много добър мач, дори и в третия и четвъртия сет. Той просто заигра много по-добре, отколкото в началото на срещата. Накара ме да тичам много повече в края на мача. Просто той бе по-добър от мен след втория сет. Нямах никакви шансове да спечеля, а и в петия сет пропуснах точка за пробив в началото. Той се възползва от собствените си възможности и спечели," анализира Дел Потро.

"Срещу друг играч, вероятно щях да намеря начин да спечеля, но това е Федерер. Той е доста по-опитен и знае как да измъква такива сблъсъци. Когато има и най-малката възможност, той се възползва," смята още Хуан Мартин.

Според Дел Потро не проблемите с коляното са се оказали фатални за него, а това че е започнал да сервира много лошо в четвъртия и петия сет. "Срещу топ състезателите нямаш никакви шансове, ако не сервираш добре. Оттук нататък искам да подобря нивото си на игра на трева. Уимбълдън и Олимпиадата са голяма мотивация за мен," допълни още той.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини