Сензацията Шведова: Записах победата на живота си!



05-06-2012 13:19 | Станко Димов

Ярослава Шведова бе голямата сензация от понеделник, след като успя да победи и отстрани шампионката от „Ролан Гарос” за миналата година Ли На. Китайката спечели първия сет с 6:2 и се държеше добре до 2:2 във втората част, но в този момент Шведова записа серия от 10 поредни гейма и детронира шампионката.

„Бях се концентрирала върху всяка топка, върху всеки удар. Но повярвайте ми – мислех много на корта. Най-трудно ми беше когато се сещах за някои момичета, които бяха загубили в предните кръгове, след като са водели с 5:1 гейма. Казах си: „не, това не може да се случи на мен”. Затова продължих да се боря до последния възможен момент”, коментира Шведова.

„Имах съставен игрови план, който не работеше много добре в първия сет, защото Ли На наистина игра много силно. След това обаче аз продължих да се боря и промених играта си. Няма съмнение, това е най-значимата победа в кариерата ми до момента”, коментира 142-ата в ранглистата Шведова, която започва участието си в турнира от квалификациите.

„Ролан Гарос” определено се превръща в любим турнир на Шведова, която достигна до четвъртфинал във френската столица и през 2010-та година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини