Надал се извини на Монако за тежкия резултат



05-06-2012 09:28 | Станко Димов

Рафаел Надал продължава с впечатляващото си представяне на „Ролан Гарос” 2012. В понеделник Рафа се класира за четвъртфинал, след като победи с 6:2, 6:0, 6:0 Хуан Монако, с който е в близки приятелски отношения. Надал записа впечатляваща серия от 17 поредни гейма, с която приключи двубоя.

„Съжалявам за Монако. Той е един от най-добрите ми приятели. Хуан е страхотен тенисист, през последните месеци може би показва най-добрия си тенис. Днес просто не беше неговият ден, особено в третия сет, когато беше неознаваем”, коментира Надал.

„Не знам дали това е най-силното ми представяне на „Ролан Гарос”. Не искам да правя прибързани изводи, защото нещата могат да се променят много бързо. Когато турнирът приключи ще мога да кажа какво мисля по този въпрос.

За мен 7-ма титла от „Ролан Гарос” няма да бъде по-важна от втората, третата или четвъртата. Всяка една титла е била важна. Това, което наистина има значение е какво ни носи успеха лично, както чувства всеки от нас”, каза още Надал.

В спор за място на полуфинал Надал ще се изправи срещу Николас Алмагро, който през последните седмици показва най-добрия си тенис от началото на сезона. „Той е добър тенисист, това го прави опасен противник на корта”, смяна Матадора. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини