Цонга влезе в историята с успех над Вавринка



Цонга влезе в историята с успех над Вавринка
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
04-06-2012 15:39 | Станко Димов

Жо-Вилфред Цонга достигна до четвъртфинал на „Ролан Гарос” за първи път в кариерата си. Това стана възможно, след като поставеният под №5 в схемата спечели доиграването на двубоя си срещу Станислас Вавринка Драмата между двамата започна вчера и бе прекратена от вечерта при резултат 6:4 7:6, 3:6, 3:6, 4:2 в полза на Цонга.

Днес след подновяването местният фаворит допусна връщане на пробива за 4:4. В последствие обаче Вавринка също допусна пробив, който се оказа фатален за участието му в турнира.

„Много съм щастлив от победата и от факта, че ще играя и през втората седмица в Париж. Знам, че ми предстои двубой с много силен играч. На какво се надявам ли? Времето да бъде хубаво, да не вали дъжд, а аз да имам малко късмет. Това искам”, каза Цонга.

С класирането си за четвъртфинал на „Ролан Гарос” Цонга стана първият французин, който достига до голямата осмица във всички турнири от Шлема (в Оупън ерата).

С лекота за четвъртфинал в турнира се класираха испанците Давид Ферер и Николас Алмагро. Първият надви с 6:3, 6:2, 6:0 Марсел Гранойерс, а вторият разби с 6:4, 6:4, 6:4 сърбина Янко Типсаревич.

В следващия кръг Алмагро по всяка вероятност ще играе с Рафаел Надал, докато Ферер чака Анди Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини