Кризата при Вожняцки става все по-сериозна – няма титла от 15 турнира!



04-06-2012 11:40 | Станко Димов

Каролина Вожняцки отпадна още в първата седмица на „Ролан Гарос”. Това отдавна не е новина, както и фактът, че датчанката пропусна поредна възможност да спечели бленуваната първа титла от Големия шлем. Едва ли в момента обаче точно турнирите от Шлема мътят мозъка на Вожняцки.

След отпадането от „Ролан Гарос” бившата №1 увеличи на 15 броят на турнирите поред, в които тя няма спечелена титла. Оказа се, че това е и най-дългата „суша” за датчанката след пробива й в Топ 20 на женския тенис!

Надеждата на Вожняцки на този етап се казва Томас Йохансон. Двамата работя в екип от няколко седмици, като на всички е ясно, че трябва време, за да излязат резултатите наяве.

Специалистите предполагат, че ако има резултат, то той трябва да се очаква най-рано на US Open, чийто кортове са точно по вкуса на Вожняцки. Дали обаче Йохансон няма да последва съдбата на Рикардо Санчес? Ще видим. Или по-скоро отговорът зависи от Пьотр Вожняцки и неговата намеса в работата на новия треньор. 

Иначе на този етап не се очаква бившата №1 да участва на турнири преди Уимбълдън, където шансовете на Каро също не изглеждат особено големи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини