Пламен Милушев и Александра Караманолева спечелиха Devin Cup



03-06-2012 14:22 | Николай Драгиев

Пламен Милушев и Александра Караманолева спечелиха титлите на единично на държавното първенство по тенис до 18 години Devin Cup, което се проведе на кортовете на Българския национален тенис център „Карлсберг” в София.

На финала при юношите четвъртият поставен Милушев („Левски-София”) се наложи в оспорван двубой над втория в схемата Андрей Алауи („15:40”) със 7:6(4), 6:4. В първия сет Алауи на два пъти сервираше за спечелването му – при 5:4 и при 6:5, но Милушев успяваше да върне пробива.

В тайбрека той поведе с 6:4 точки и спечели при първия сетбол, след като съперникът му направи двойна грешка. Във втория Пламен поведе с пробив и удържа преднината си до края на мача.

„Финалът беше най-трудният ми мач, радвам се, че успях да победя. Надявам се да вървя напред и нагоре”, каза след награждаването 17-годишният Милушев.

При девойките Александра Караманолева („15:40”) победи на финала Анна Велева („Лозенец 2000”) с 6:2, 2:0 и отказване на Велева заради контузия.

„Щастлива съм, че спечелих, в целия турнир нямах труден двубой”, заяви Караманолева, която е само на 15 години. Тя спечели титлата и на двойки заедно с Цвета Димитрова (СБС).

Финалите при двойките:
Двойки девойки
Цвета Димитрова/Александра Караманолева – Габриела Михайлова/Даниела Кабакова 1:6, 7:6(7), 6-10.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини