Пиронкова отстъпи пред шампионката от 2010-та година



31-05-2012 16:50 | Станко Димов

Цветана Пиронкова приключи участието си на "Ролан Гарос". Българката загуби с 6:2, 3:6, 1:6 от Франческа Скиавоне, като по този начин не успя да запише рекордно достигане до трети кръг в Париж.

Цвети започна фантастично двубоя и взе първия сет с изразителното 6:2, но след това Скиавоне вдигна оборотите и показа, че неслучайно достига до финал в турнира през последните две години.

На всичкото отгоре в началото на третия сет Цвети имаше и проблеми с предвижването по корта, които по всяка вероятност се дължаха на болки от превързания и десен крак. Отпадането във втори кръг означава, че Пиронкова няма да спечели, но няма и да загуби точки за ранглистата, тъй като миналата година напусна турнира на същата фаза. Иначе за статистиката – това беше пети двубой между Пиронкова и Скиавоне, като италианката продължава да има 100% актив.

Цветана Пиронкова започна отлично двубоя и след ранен пробив успя да поведе с 2:0. В следващите геймове двете предложиха типичен за дами двубой, като пробивите взеха връх. За радост обаче Цвети успя още веднъж да задържи подаването си и логично достигна до преднина 6:2. Първият сет продължи точно 35 минути, в които Скиавоне не успя да вземе нито един сервис-гейм!

Достатъчно ясно за първата част говори статистиката. Цвети има леко предимство при уинърите и грешките, но разликата в началния удар е просто смазваща. За целия сет Скиавоне има записани 17% успеваемост след първи сервис!

Много оспорвано бе началото на втората част. Двете подновиха със сервис за Пиронкова, а геймът продължи 10 минути, в които нашето момиче предотврати и точка за пробив. 
По подобен сценарий се разви и следващото подаване на пловдивчанката, което за жалост завърши с пробив - 1:2. Цвети съумя моментално да изравни резултата, но до края на сета допусна повечко непредизвикани грешки и в крайна сметка отстъпи с 3:6.

Така изходът на двубоя трябваше да се реши след заключителен трети сет, който започна със сервис за Скиавоне. Италианката обаче действа разконцентрирано и допусна 2 двойни грешки, което позволи на Цвети да пробие - 1:0.

За жалост традицията от предните две части се запази напълно и Скиавоне отговори моментално с рибрейк - 1:1, а малко по-късно с втори пробив поведе с 3:1. В тези минути ясно се пролича, че Цвети изпитва болки в десния крак, които и пречиха да се предвижва нормално по корта и да догонва прецизните удари на шампионката от 2010-та.

До края за опитна състезателка като Франческа Скиавоне не представляваше проблем да довърши започнатото и да подпечата участието си в следващата фаза.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини