Бойко Борисов откри световното по плажен тенис



31-05-2012 14:17 | Николай Драгиев

Премиерът Бойко Борисов откри днес регионалния център на БНР в Бургас. По време на церемонията президентът на БФТ Стефан Цветков поздрави хората от черноморския град с новата придобивка. Той използва случая заедно с кмета на Бургас Димитър Николов да поканят министър-председателя Борисов, както и всички граждани на Бургас на световното първенство по плажен тенис, което ще се проведе там от 21 до 24 юни.

Веднага след това премиерът взе думата и обяви: „Да ви е честито!”

Община Бургас е партньор на федерацията в организацията на проявата. Състезанията  се преместват от Рим в България, където са били  провеждани от италианската федерация по тенис от 2009 до 2011 година. Така Бургас става столица на плажния тенис.

Седемнадесет страни бяха представени на световното първенство през 2011.  Президентът на ITF Франческо Ричи Битти каза: "Това е положителна стъпка за състезанието, да се премести в ново място през четвъртата си година, отразявайки ръста на спорта в световен мащаб. След като успешно домакинстване на европейското миналата година Beach Tennis първенство, Българската федерация по тенис е уверена, че ще организира и Световното Първенство в Бургас  отлично, вследствие на високите стандарти, наложени от италианската федерация по тенис. " 

Голямо нарастване на броя на турнири по целия свят е повишаване на възможностите на играчите да се състезават на професионално ниво.  Данните показват, че плажния тенис е в значителен подем само за четири години.

Докато в ITF Beach Tennis Tour Класацията все още доминират италианските двойки,  за последните 12 месеца се наблюдава значителен ръст в броя на представените националности.  Както за играчите, така и  за зрителите, първенството в Бургас  тази година е събитие, което не трябва да се пропуска,  с перфектна комбинация от най-добрите играчи в света на плажен тенис в най-голямото състезание за годината.

На последната сесия бяха отпуснати 20 хил. лв. от общинския бюджет за провеждане на шампионата на планетата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини