Адриан Андреев с покана за силен турнир в Италия



30-05-2012 17:07 | Николай Драгиев

Титлата на Адриан Андреев от турнира в Рим привлече вниманието към младия български тенис талант.

Той е получил персонална покана за участие в престижното състезание до 12 години от календара на Тенис Европа в Порто Сан Джорджо в Италия.

Андреев е поканен в 30-ото издание на турнира, който започва на 2 юли, като организаторите ще поемат всичките му разноски. В писмото до Адриан се припомня, че в Порто Сан Джорджо титли са печелили имена като Горан Иванишевич, Марио Анчич, Анна Курникова и Даниела Хантухова.

В същото време Елизабет Данаилова се класира на полуфинал на турнира за девойки до 16 години в Тирана, който е от трета категория. Българката, която е №4 в схемата в Албания, преодоля със 7:5, 6:2 петата поставена Барбара Бачич от Хърватия.

За класиране на финала Данаилова ще трябва да победи и втората в схемата Анна Уреке от Русия.

Участничката в отбора на Европа до 16 години Вивиан Златанова пък вече е на четвъртфинал на турнира във Фолиньо, Италия, който е от първа категория.

Втората в схемата пазарджиклийка победи днес представителката на домакините Камила Абате с 6:2, 6:4. Следващата съперничка на Златанова ще бъде Катерина Слюсар (Украйна) или Алесия Ерколино (Италия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини