Азаренка не повтори колебанията от старта



30-05-2012 13:52 | Станко Димов

Световната №1 Виктория Азаренка се класира с лекота за трети кръг на „Ролан Гарос”, след като победи с 6:1, 6:1 квалификантката от Германия Дина Физенмайер.

Срещата се проведе на централния корт „Филип Шатрие” и продължи по-малко от един час. Днес, за разлика от дебютния двубой срещу Алберта Брианти, Азаренка не показа никакви колебания и тотално надигра 194-ата в света Физенмайер.

Жребият за световната №1 е сравнително добър и в следващия кръг тя ще се изправи срещу канадката Александра Вожняк, срещу която има 2 победи и 1 загуба. Любопитното е, че двете не са играли от 6 години насам!

Сравнително бърза победа записа и поставената под №6 в схемата Саманта Стосър. Австралийката, която игра финал в Париж през 2010-та, се наложи с 6:1, 6:4 над Ирина Фалкони (САЩ).

Стосър показа стабилна игра при сервис, като за целия двубой не пропусна да бъде пробита. Тя завърши с 19 уинъра и 17 непредизвикани грешки на сметката си.

В трети кръг шампионката от US Open ще се изправи срещу Надя Петрова (Русия) или Шанел Шийпърс (РЮА).

Изразителна победа постигна и поставената под №21в схемата Сара Ерани, която се наложи с 6:2, 6:3 над Мелани Уден (САЩ). В трети кръг италианката може да срещне друга поставена състезателка и бивша шампионка в Париж – Ана Иванович, която по-късно днес излиза на корта срещу Шахар Пеер.

Тенис на живо с bet-at-home.com.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини