Шокираща загуба за Серина Уилямс на "Ролан Гарос"! (ВИДЕО)



29-05-2012 22:01 | Николай Драгиев

Вторият ден на "Ролан Гарос" 2012 ще бъде запомнен с едно крайно рядко събитие. За първи път в кариерата си бившата номер 1 Серина Уилямс допусна поражение на старта на състезание от Големия шлем при 46-ия си такъв турнир.

Уилямс отстъпи на французойката Виржини Разано, която се намира на 115-о място в световната ранглиста. Разано се наложи след 4:6, 7:6(5), 6:3 и взриви трибуните в Париж.

На всичкото отгоре Разано показа и силна воля и сякаш довърши срещата с болка в крака.

През целия мач Уилямс имаше затруднения и не бе убедителна, но намираше начин да води в резултата. Тя обърна първия сет, въпреки че изоставаше с 2:4 до 6:4 в своя полза.

Във втория сет Уилямс имаше своите шансове при 5:4, но не успя да се възползва. Стигна се до тайбрек, а там драмата не бе по-малка. Уилямс поведе с 5:1 точки и въпреки това загуби сета! Разано реализира 6 поредни точки, с което грабна втория сет.

Любопитно бе, че в този момент камерите сякаш уловиха Уилямс да плаче за загубата на сета.

Французойката не изглеждаше в оптимално физическо състояние, но се възползва от психологическия срив при Уилямс и много бързо стигна до огромна преднина от 5:0 в третия сет.

Вече нямаща какво да губи Уилямс сякаш заигра по-спокойно и без да прави чак толкова много грешки. Резултатът не закъсня и тя върна три поредни гейма. Опитната Разано обаче запази спокойствие, дочака своя момент и при 5:3 затвори мача в своя полза.

Това обаче стана след неописуема драма. Американката намери сили да спаси 7 мачбола в този девети гейм, но в крайна сметка капитулира пред ентусиазираната Разано и пълния корт "Филип Шатрие".

"Това е може би най-голямата победа в моята кариера. Благодаря на всички, които вярваха в мен," заяви Разано.

Така една от големите фаворитки за титлата напусна турнира. Любопитното е, че Уилямс дойде в Париж без нито една загуба в сезона на клей до момента.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини