Шарапова: Все още съм крава на лед!



29-05-2012 18:02 | Станко Димов

Мария Шарапова записа впечатляващ старт на „Ролан Гарос”, след като победи с 6:0, 6:0 румънката Александра Каданту за едва 48 минути игра.

Въпреки видния прогрес в представянето на клей през последните години, Шарапова все още вярва, че се чувства като „крава на лед”, когато играе на тази настилка. Както е известно точно по този начин самата тя бе определила представянето си на клей преди няколко сезона, когато рускинята далеч нямаше подобни успехи на червени.

„Ако трябва да съм честна все още се чувствам като „крава на лед”. Даже понякога мисля, че и така изглеждам на корта”, каза с усмивка на лице Шарапова, демонстрирайки чувство за хумор.

„Не знам кой е фаворит за титлата. Мисля, че всяка от нас има своите шансове. Определено съм много щастлива от начина, по който се подготвих за „Ролан Гарос”. Усещам, че с всяка изминала година се представям все по-успешно на клей и започвам да се наслаждавам на тази настилка.

Чувствам, че сега се движа много по-добре на тази настилка. Освен това с основна заслуга за силните ми резултати е и по-доброто възстановяване, по-доброто физически състояние. Всичко това ме дара да се чувствам уверена в силите си”, коментира Шарапова.

Рускинята започна „Ролан Гарос” с две титли от сезона на клей – в Щутгарт и Рим. Ако няма изненади, още на четвъртфиналите Маша може да се изправи срещу Серина Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини