Анди Родик приключи с „Ролан Гарос” преди да е започнал



27-05-2012 20:11 | Станко Димов

Бившият №1 в света Анди Родик за пореден път доказа, че клей-кортовете не са неговата сила. Напълно очаквано американецът напусна „Ролан Гарос” още в първи кръг, след като претърпя загуба от Никола Маю – 3:6, 3:6, 6:4, 6:2. Двамата се изправиха на корт „Сузан Ленглен”, който и тази година не донесе успех на Родик.

Загубата на Родик дойде напълно логично в следствие на подготовката, която американецът направи в сезона на клей, или по-скоро липсата на такава. Достатъчно красноречива е и статистиката на Родик на „Ролан Гарос” – 10 участия, сред 5 отпадания в първи кръг и 2 във втори!

Добрата новина за Родик е, че сезонът на клей за него на практика започна и приключи с „Ролан Гарос”. В следващите дни американецът ще може да се отдаде на тренировки на любимата си тревна настилка, на която се провежда „Уимбълдън” и Олимпийските игри в Лондон.

Проблеми, макар и не толкова големи, на старта на „Ролан Гарос” имаше и местния фаворит Жо-Вилфред Цонга. Петият в схемата французин загуби с 1:6 първия сет в двубоя срещу Андрей Кузнецов, но след това осъществи пълен обрат с 6:3, 6:2, 6:4. Във втори кръг Цонга ще се изправи срещу германеца Седрик-Марсел Щебе.

14-ият в схемата Фернандо Вердаско започна с чиста победа в Париж. Испанецът се наложи с 6:2, 6:2, 7:6 над Стив Дарси (Белгия). В следващия кръг Вердаско ще спори с друг левичар – Жил Мюлер. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини