Ли На: Успехът в Париж ме промени, в Китай не ме смятат за човек



26-05-2012 15:43 | Станко Димов

Ли На ще защитава с всички титлата си от „Ролан Гарос”. Любопитното е, че китайката започна турнира с 12 месеца без титла на сметката си. Последният трофей, който спечели бе именно този от „Ролан Гарос”.

На официалната си пресконференция Ли На призна, че успехът в Париж преди 12 месеца се е отразил сериозна на нея и животът, на й извън корта.

„Понеже станах първата китайка с титла от Големия шлем, много хора в родината ми считаха, че не съм нормален човек. Веднъж в Китай миналата година вечерях в ресторант, покрай мен мина една жена, погледна ме и каза: „о, ама тя се храни!”.

Останах шокирана от случилото се. Аз съм нормален човек, ходя в супермаркет редовно, за да си купя нещо за ядене. Също както и останалите хора на планетата. Определено имаше момент, в който ми беше много трудно да намирам баланса след цялата тази истерия около успеха ми”, коментира Ли На.

Китайката е категорична, че тази година турнирът ще бъде по-непредвидим от всякога.
„Много е трудно да се прогнозира кой ще спечели. Мисля, че има няколко състезателки, поне 6-7, които имат реален шанс да спечелят.

Серина Уилямс? Разбира се, тя е сред големите фаворити. Дали е по-силна сега, в сравнение с 2002-ра, когато спечели „Ролан Гарос” не мога да кажа. Трябва да питате нея. Знам, че тя със сигурност ще се пробва отново да спечели и има сили затова. Показа го в Чарлстън и Мадрид”, сподели китайката.

„Никога нямам специфично усещане преди турнир. Имам предвид, че няма как да знам, че ще спечеля даден турнир. Не съм мислила, че ще взема „Ролан Гарос” в началото на турнира миналата година, не го мисля и сега. Също така не съм суеверна, няма да спя в същата стая като миналата година, или да правя същите неща. Не, аз не съм такъв човек.

Ако утре ми се яде италианска кухня ще отида на италианска кухня. Ако искам да опитам френска – ще посетя френски ресторант. Нямам някакви ритуали или каквото й да било, което да спазвам”, каза още Ли На.

Тенис на живо с bet-at-home.com.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини