Ричи Бити оглави Асоциацията на федерациите на летните олимпийски спортове



23-05-2012 10:55 | Станко Димов

Президентът на Международната тенис федерация (ITF) Франческо Ричи Бити получи ново признание. Той беше избран единодушно за президент на Асоциацията на федерациите на летните олимпийски спортове (ASOIF) по време на Генералната асамблея в Квебек, Канада.

Ричи Бити ще наследи на поста на 1 януари 2013 година президента на Световната федерация по гребане Денис Освалд и ще стане едва третият човек, оглавявал организацията в почти 30-годишната й история.

Асоциацията на федерациите на летните олимпийски спортове е създадена през 1983 година и включва 28 международни федерации на спортове, включени в програмата на летните олимпийски игри.

„За мен е голяма чест да бъда избран за тази важна роля от моите колеги от международните федерации. Аз ще съсредоточа усилията си върху засилването на техните позиции и влияние в сътрудничество с огромния опит и експертност, които нашите членове колективно притежават, за благото на всички. В следващите няколко години ще видим големи промени в световния спорт и моята задача е да осигуря водещо място при вземането на решения при тези процеси на ASOIF и федерациите.

Завръщането в олимпийското движение през 1988 година беше много важна стъпка за тениса. Ние от ITF работихме много, за да направим олимпийското тенис състезание едно от най-желаните и най-вълнуващите и в нашия спорт, и на Олимпиадата.

Честта да бъда избран за президент на Асоциацията аз ще споделя със семейството на ITF, което включва 210 страни-членки. Вярвам че те ще възприемат този избор като признание за нашия спорт от членовете на ASOIF”, заяви Франческо Ричи Бити след избирането си.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини