Шарапова надвика Винъс Уилямс



18-05-2012 19:10 | Станко Димов

Мария Шарапова спечели класическия сблъсък с Винъс Уилямс и се класира за полуфинал на силния турнир в Рим. Рускинята, която е шампионка в турнира от миналата година, се наложи с 6:4, 6:3 след час и 40 минути игра.

Следващият съперник на Шарапова ще бъде Ангелик Кербер, която надигра Петра Квитова след 7:6, 1:6, 6:1. Контузия на чехкинята също даде отражение в третия сет.

Първият сет на срещата бе изключително оспорван. Шарапова и Уилямс се редуваха да изстрелват снаряди от двете части на корта, което правеше почти невъзможно да се стигне до пробив. Все пак при 4:4 Маша проби, след което, макар и трудно, успя да затвори първия сет. При 5:4 за Шарапова, Винъс имаше няколко шанса да върне пробива, но с лека ръка прати две топки в аут.

Серията на рускинята продължи и през втората част, като Маша набързо поведе с 2:0. Винъс Уилямс обаче успя да върне пробива и да изравни, с което спечели овациите на публиката. Шарапова обаче бе по-добрият играч на корта и напълно заслужено проби отново, този път за 4:3, след което до края на двубоя довърши уморения си съперник.

Това беше седми двубой в историята между Шарапова и Винъс Уилямс, като рускинята записа 4-та победа. Любопитното е, че за рускинята това бе първа победа над някоя от сестрите Уилямс от 2007-а година.

Както е известно по-рано през деня място на полуфинал си гарантираха Серина Уилямс и Ли На, които в събота ще определят едната финалистка на престижния турнир.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини