Квитова на четвъртфинал след 3 сета, Пенета впечатли с „лешник”



17-05-2012 17:04 | Станко Димов

Четвъртата схемата Петра Квитова се нуждаеше от 3 сета, за да се класира за четвъртфинал на силния турнир на клей в Рим. Чехкинята се наложи с 6:2, 5:7, 6:2 над една от приятните изненади в надпреварата – Сорана Кърстя (Румъния, №45) след близо два часа игра.

Шампионката от Уимбълдън започна много силно двубоя и набързо взе първия сет с 6:2. Квитова сервира брилянтно, като за целия първи сет не даде точка за пробив на своя опонент. Освен това чехкинята осъществи два пробива и заслужи преднината си – 6:2.

През втория сет Сорана Кърстя стабилизира сравнително играта си. Въпреки, че вкарваше по-малко от 40% от началния си удар, румънката стоеше значително по-добре на корта и дочака своя миг, като след решителен късен пробив вкара двубоя в трети сет.

В него обаче класата на Квитова натежа значително и чехкинята „поправи грешката” от втората част, подсигурявайки си място на четвъртфинал.

Там световната №4 ще срещне Ангелик Кербер, която спечели изцяло германския сблъсък с Юлия Гьоргес – 6:4, 6:1. Двубоят между двете продължи само 70 минути, в които 12-ата в схемата Кербер осъществи 6 пробива.

Публиката в Рим също имаше повод за радост. Тя дойде от Флавия Пенета, която записа най-изразителната си победа от началото на сезона – 6:0, 6:1 над Петра Цетковска (Чехия).

По-рано в турнира 28-ата в ранглистата Цетковска успя да победи Агниешка Радванска, с което стана първата състезателка различна от Виктория Азаренка, която успява да победи Радванска от началото на годината. В спор за участие на полуфинал Пенета ще се изправи срещу Серина Уилямс или Анабел Медина Гаригес.

Тенис на живо с bet-at-home.com.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини