Рожденикът Мъри: Добре, че не играх в Мадрид



15-05-2012 12:03 | Станко Димов

Доста провокативно изказване направи световният №4 Анди Мъри, който открито призна, че тактично е отказал да играе на задължителния турнир в Мадрид миналата седмица.

Както е известно Mutua Madrid Open предизвика стотици дискусии заради синия клей, на който се играеха срещите. Особено остри в изказванията си пък бяха Новак Джокович и Рафаел Надал, които признаха, че догодина няма да играят в турнира.

„Това, което другите играчи ми казаха за Мадрид никак не ми хареса. Редовно чувам „оказа се по-умен от нас, добре, че не дойде на турнира”. Явно наистина този ход се оказа добър за мен”, коментира Мъри, който с думите си на практика признава, че не е бил контузен, какъв бе аргументът му да откаже битките в Мадрид.

„Времето до „Ролан Гарос” не е никак много и нямах време да правя експерименти. Всички играчи, които са играли в Мадрид, сега трябва да правят корекции”, каза още Мъри.

Любопитното е, че за „фалшивата” контузия на Мъри бе споменато още миналата седмица. При това думите дойдоха от треньора на Рафаел Надал – Тони Надал. „Мъри знае какви са условията в Мадрид и затова изобщо не дойде в турнира”, бяха думите на чичото на Рафа. 

В същото време британецът изрази надежди си, че ще се представи на ниво в Рим, а след това и на „Ролан Гарос”.

„До битките във Франция няма никакво време. Остават по-малко от 2 седмици, затова се надявам да изиграя колкото се може повече срещи в Рим, за да натрупам игрова практика”, сподели Мъри.

Тенис на живо с bet-at-home.com.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини