Нова кошмарна загуба за Цветана Пиронкова



14-05-2012 13:28 | Станко Димов

Сезонът на клей в Европа се превръща в истински ад за най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова. Пловдивчанката записа нова кошмарна загуба, отстъпвайки с 0:6, 1:6 пред Ваня Кинг (САЩ, №58) в двубой от първи кръг на силния турнир в Рим.

Загубата бе пета поред за Цвети, която за последно се поздрави с успех в турнир от WTA преди два месеца на надпреварата в Маями. За двубоя във Вечния град няма какво толкова да се каже – резултатът говори достатъчно.

Първият сет се продължи 28 минути, а може би преломен в двубоя се оказа първият гейм на втората част. В него, след 12 минути игра, Пиронкова допусна пробив, след което рухна и след още 12 минути изоставаше с кошмарното 0:6, 0:5.

Може би единственият светъл лъч от корта в Рим бе фактът, че Пиронкова успя все пак да се размине от т.нар. „двоен лешник”.

Така в навечерието на „Ролан Гарос” положението за Цвети за жалост не изглежда никак розово. Българката няма нито една победа на клей, а до битките във френската столица остават 2 седмици.

Другата седмица стартират турнири в Брюксел и Старсбург, като българката потвърди участие на надпреварата в белгийската столица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини