Карлос Моя: В Мадрид ще направим най-добрия турнир в света



11-05-2012 15:40 | Николай Драгиев

Бившият шампион на "Ролан Гарос" Карлос Моя, който понастоящем е помощник-директор на "Мастърс 1000" в Мадрид, заяви че организаторите на турнира активно ще работят по проблемите със синия клей, но цветът няма да бъде променен.

Любопитното е, че Моя е и шеф на отдела, който се грижи за връзката между организаторите и състезателите в турнира. От тази гледна точка е интересно как Моя не е успял да намери общ език със своя добър приятел Рафаел Надал, който не спря да критикува новите въведения в Мадрид.

"Целта бе постигната. Успяхме да подобрим видимостта на кортовете при излъчване по телевизията. Кортовете изглеждат чудесно и всички ги харесват. Има известно недоволство, защото са хлъзгави. Трябва да проучим дали става въпрос за проблем с кортовете или със синия клей.

"Определено има проблем с материала, от който се изработват кортове, но не мисля че това е свързано с цвета на настилката. Целта ни е да станем най-добрия турнир в света и в тази връзка трябва да се учим от грешките си и да се вслушваме в исканията на играчите.

"Когато един или двама се оплакват не е проблем, но когато са мнозинство, трябва да ги послушаме. Нашият екип работи ден и нощ върху подобрението на корта. Ние се учим от грешките си. Не можем да си затворим очите и да кажем, че всичко е перфектно, защото не е така. Обещаваме да работим много здраво," обясни Моя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини