"Девин" праща млада тенис надежда на турнир в Рим



10-05-2012 18:13 | Станко Димов

Адриан Андреев, който през 2011 г. спечели първо място в турнира DEVIN MASTERS във възрастова група до 12 години, заминава на 11 май за Рим с подкрепата на „Девин” АД, за да премери сили с най-добрите състезатели на неговата възраст в Европа. Младата тенис звезда вече има няколко титли от началото на годината - спечели държавния шампионат в зала, а в края на април извоюва победа в турнира “Izida Cup” в Добрич.

Младата надежда на българския тенис избира да участва в турнира в Рим, тъй като по време на Европейското отборно първенство в Румъния, в което участва в края на януари тази година, успява да победи първата ракета на Италия Марко Навара с 6:4, 6:0. Стилът на игра на италианците допада на младия състезател и затова той ще премери отново сили с тях между 12-ти и 20-ти май в италианската столица.

Пътуването, настаняването и участието на младия тенисист в турнира Campionati internazionali BNL d’ Italia under 12 “Nicola Pietrangeli” се спонсорират от “Девин” АД като част от наградния фонд за призовото място на Адриан в турнира DEVIN MASTERS 2011. Адриан е роден през 2001 г. в гр. София и започва да се занимава с тенис едва на 5-годишна възраст. В момента се състезава за тенис клуб „Левски София”, но се подготвя и тренира на кортовете на БНТЦ.

Негови учители са едни от най-добрите национални треньори. В резултат на упоритата му работа, още на 10 години заема първо място в националната ранглиста до 12 години. Младата тенис ракета с нетърпение очаква да премери сили и в тазгодишното издание на DEVIN MASTERS.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини