Сестрите Уилямс тотално били загубили желание за игра



10-05-2012 14:37 | Николай Драгиев

Един от най-опитните и уважавани тенис треньори - Рикардо Санчес направи любопитно изказване относно мотивацията за игра на две от най-популярните състезателки в момента - Серина Уилямс и Винъс Уилямс. Според Санчес те тотално са загубили мотивация да се развиват в големия спорт.

В момента Рикардо Санчес е треньор на рускинята Надя Петрова, а преди нея той работеше с бившите номер 1 Йелена Янкович и Каролина Вожняцки.

"Работата е там, че Серина и Винъс просто не искат да играя тенис. Те се състезават просто, за да стигнат до Олимпийските игри в Лондон. В момента повече ги вълнува модата и звездния им статус. Ако Серина играе постоянно, то тя ще бъде най-добрата в света," категоричен е Санчес.

"Сестрите Уилямс са като спринтьори - те не могат да издържат в дългите разигравания. Ако им върнеш 4 топки, те просто не могат да продължат. Стигнеш ли до такъв развой на мача, те просто умират," смята още Санчес.

Специалистът не пести критики и към най-добрите състезателки в момента. Според него Виктория Азаренка не е много по-добра от останалите състезателки на върха, въпреки че е подобрила рязко своя форхенд.

В същото време Санчес смята, че Мария Шарапова "не е подобрила нищо в последните 5 години". В същото време той е на мнение, че Петра Квитова има чудесен форхенд и сервис, но бекхендът й е слаб, а заради своя ръст има големи проблеми при придвижването на клей.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини